۱۳۹۱ آبان ۱۰, چهارشنبه

تعطیلی ۵۰ ‏درصد خط تولید ایران خودرو


 ۵۰ ‏درصد خط تولید ایران خودرو و  فروش قطعات خودرو به صورت مزایده‌ای در این شرکت  تعطیل شده است.
 ‏ایران خودرو چند روز پیش در مزایده‌ای به صورت مخفیانه، میزان زیادی از قطعاتی را که از مدت‌ها پیش در انبارهای این شرکت مانده بود بدلایلی چون خاک گرفتگی و قدمت به فروش رساند که این امر خسارت یک میلیارد تومانی را برای این شرکت به همراه داشته است‏. ‏
هم اکنون سایت تبریز دیگر وانت پیکان تولید نمی‌کند و در سایت بینالود خراسان نیز به علت نبود قطعه تولید خودروی سوزوکی متوقف شده است‏. ‏
  ‏از مدت‌ها پیش اضافه کاری کارکنان ایران خودرو  کاهش پیدا کرد به طوری که ابتدا به ‏۸۰‏ ساعت، سپس ‏۶۰‏ و ‏۳۰‏ ساعت و هم اکنون به صفر رسیده است‏. ‏
همچنین  ‏ایران خودرو فارس نیز اقدام به تعدیل نیرو کرده و شرکت‌های پیمانکار طرف قرارداد ایران خودرو نیز حقوق کارکنان را با تاخیر دو هفته‌ای می‌پردازند و به مرور در حال حذف مزایای کارگران و نیروهای خدماتی هستند‏. ‏

اخراج بیش از هزار کارگر در ماه گذشته در استان تهران و البرز



در خلاء خبرگزاری های مستقل و غیر دولتی، بخش اعظمی از رخدادهای جامعه کارگری برای عموم مردم نشر پیدا نمی کند. اکثر رسانه ها و خبرگزاری های دولتی به مشکلات جامعه کارگری و بی قانونی های جاری در شرایط کار میلیون ها شهروند تولید کننده، توجه چندانی ندارند، ولی در عوض تمامی اعتراضات کارگری و بحران اقتصادی در کشورهای اروپای و امریکا را به طور گسترده پوشش خبری می دهند.  آن بخشی از رسانه های دولتی نیز که همّ این کار را دارند، متاسفانه از پوشش دادن بخش اعظمی از رخدادهای جامعه کارگری باز می مانند. در نبود اتحادیه های و سندیکاهای مستقل کارگری، پی بردن به آمار دقیق اخراج کارگران و بحران در کارخانه ها به سختی ممکن خواهد بود.
با تمام این مصائب، اتحادیه آزاد کارگران در گزارشی تازه از تعطیلی برخی دیگر از کارخانجات و اخراج گسترده کارگران در هفته های اخیر خبر داده است.
متن کامل این گزارش به شرح ذیل است:
موج گسترده تعطیلی کارخانه‌ها، اخراج سازی‌ها و افزایش فشار بر کارگرانی که هنوز اخراج نشده‌اند، بیداد می‌کند و از این رهگذر زندگی میلیون‌ها خانواده کارگری در معرض نابودی بی‌چون و چرا قرار گرفته است. این وضعیت طی یکسال گذشته در حالی بر طبقه کارگر ایران تحمیل شده است که علاوه بر دستور گذاشتن ایجاد تغییرات ضد کارگری‌تر در قانون کار موجود، طی روزهای گذشته زمزمه مبنا قرار گرفتن ۳۵ سال کار برای بازنشستگی، تقلیل حقوق ماهیانه بیمه بیکاری به ۵۵ درصد حقوق + ۳۷ هزار تومان برای افراد تحت تکفل (بنا بر برخی گزارش‌ها در برخی جا‌ها اجرایی نیز شده است) و افزایش سن بازنشستگی به ۶۵ سال برسر زبان‌ها افتاده است. سازمان تامین اجتماعی در نتیجه چپاول و غارت صندوق این نهاد متعلق به کارگران ورشکسته شده است. غارت و چپاول از این صندوق و ورشکستگی آنرا قرار است با افزایش سن بازنشستگی و سایر تمهیدات از قبیل کاهش حقوق بیمه بیکاری و با مبنا قرار دادن ۳۵ سال کار برای بازنشستگی بر دوش میلیون‌ها کارگری بیاندازند که همین امروز سفره‌هایشان خالی است و هر روزه هزاران نفر از آنان با تعطیلی کارخانه‌ها در معرض بیکاری و فرو پاشی زندگیشان قرار دارند. بدون تردید سرمایه داری ایران قادر به اجرای هیچیک از این قوانین ضد کارگری نخواهد شد و طبقه کارگر ایران در قبال چنین وضعیتی با اعتراضات سراسری و میلیونی‌اش از هستی و بقا خود به دفاع بر خواهد خواست.
گزارش زیر از مجموعه گزارش هایی است که اتحادیه آزاد کارگران ایران بنا بر اظهار کارگران کارخانه‌ها از اقصی نقاط کشور از تقلیل تولید، تعطیلی، اخراج و فشار بر کارگران شاغل منتشر می‌کند. اولین مجموعه از این گزارش از یکی از بزرگ‌ترین شهرهای صنعتی ایران (شهر صنعتی کاوه در شهرستان ساوه) ششم آبانماه جاری از سوی اتحادیه منتشر شد. گزارش زیر از سه کارخانه دیگر در استان تهران و البرز است و همچون گزارش پیشین از شهر صنعتی کاوه، خود بیش از هر استدلال و توصیفی، گویای شرایط محنت باری است که امروزه بر میلیون‌ها خانواده کارگری در سراسر کشور تحمیل شده است.
۱- شرکت ماموت: این شرکت در اتوبان کرج – قزوین نزدیک پل کردان قرار دارد. شرکت ماموت بزرگ‌ترین شرکت سازنده انواع تریلر و کانتینر حمل بار با ۱۸۰۰ کارگر در ایران بود. اما در نتیجه بحران اقتصادی موجود این شرکت ناتوان از ادامه کار شد و برای حفظ سود آوریش در شرایط بحران اقتصادی موجود، از اول مهر ماه به این سو اقدام به اخراج ۹۰۰ نفر از کارگران خود کرد. مدیریت این شرکت به کارگرانش اعلام کرده است در صورت تداوم وضعیت موجود، تعطیلی کامل کارخانه را در دستور دارد.
۲- شرکت جم ساز: این شرکت در شهر صنعتی نظر آباد هشتگرد قرار دارد و تولید کننده چراغهای اتوموبیل در کشور و طرف قرارداد با شرکتهای خودرو سازی است. شرکت جم ساز ۶۰۰ نفر کارگر داشت. این شرکت طی ماه‌های گذشته ۲۰۰ نفر از کارگرانش را اخراج کرده است.
۳- شرکت قالبهای صنعتی ایران خودرو: در رابطه با وضعیت این شرکت، طی دو ماه گذشته گزارشهایی از سوی اتحادیه آزاد کارگران ایران منتشر شده است. این شرکت علاوه بر اینکه طی دو ماه گذشته کلیه مزایا و ناهار کارگران خود را قطع کرده است و به این ترتیب بیش از هزار کارگر این کارخانه دریافتی ماهیانه‌شان دقیقا به نصف تقلیل پیدا کرده، اخیرا و بتدریج شروع به اخراج کارگران خود نیز کرده است. بر اساس گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، علاوه بر اخراجهای معدودی که طی دو ماه گذشته در این کارخانه صورت گرفته، این شرکت در حال حاضر اخراج ۱۰۰ کارگر دیگر را نیز در دستور گذاشته است

افزایش نرخ بیکاری زنان جوان

بر طبق نتایج آمارگیری از نیروی کار تابستان 91 که به طور فصلی از سوی مرکز آمار ایران اعلام می شود،هم اکنون بیش از سه میلیون نفر در کشور بیکار هستند که از این تعداد 991 هزار و 319 نفر زن هستند که بیش از یک سوم از آن را زنان جوان در گروه سنی یابد شده به خود تخصیص داده اند. نرخ بیکاری زنان جوان طی دو آمار گیری فصلی افزایش یافته است به عبارتی می توان نتیجه گرفت که نه تنها شرایط بازار کار برای زنان جوان بهبود نیافته است بلکه قابلیت جذب این بازار با توجه به تقاضای زنان برای ورود به بازار کار، کاهش هم یافته است. نرخ بیکاری جوانان 27 درصد و برای مردان جوان 22.8درصد گزارش شده است. نتایج این آمارگیری نشان می دهد هم اکنون نرخ مشارکت اقتصادی مردان 62.3 درصد و برای زنان 14.1 درصد است.به طوری که ارقام نشان می دهد نرخ مشارکت اقتصادی مردان بیش از چهار برابر زنان است. بی تردید حضور زنان در آموزش عالی کشور که بیش از 60 درصد را به خود تخصیص داده است نیاز به بازار کار دارد تا آموخته های دانشگاهی بتواند به ثمر بنشیند. فردی که آموزش کسب می کند بخشی از سرمایه های اجتماعی برای آموزش وی هزینه شده است و در صورتی که بازار کار بنا به هر عللی نتواند فرد مذکور را جذب کند در نهایت جامعه از آن متضرر خواهد شد. توسعه امری همه جانبه است و زنان در این امر نقش مهمی بر عهده دارند.زنان کارآمد باید در توسعه مشارکت فعال داشته باشند. نمی توان آموزش که یکی از ارکان مهم توسعه است را بها داد اما به موضوع اشتغال بی توجه بود، جذب 60درصدی زنان در دانشگاههای کشور اگر به همین میزان مشارکت اقتصادی میسر نشود حداقل باید نرخ مشارکتی همپای مردان داشته باشد. نرخ بیکاری جوانان در گروه سنی یاد شده در بهار سال جاری 28.6 درصد بود که برای مردان و زنان به ترتیب 25.8 و 39.5 درصد گزارش شده بود.

افزایش قیمت آب و برق در سال آینده



قائم مقام وزیر نیرو با بیان این‌که پیش بینی می‌شود در صورت اجرایی نشدن هدفمندی‌ یارانه‌ها در سال آتی شاهد افزایش 15 درصدی قیمت آب و برق باشیم تصریح کرد:‌ در پروژه‌های بزرگی مانند ساخت سد و نیروگاه تنها از فاینانس کشور چین استفاده کرده و از دیگر کشورها به عنوان همکار دراین پروژه‌ها بهره می گیریم.

علی ذبیحی اظهار گفت: از آنجا که قیمت آب و برق در برنامه‌های بودجه سالانه تعیین می‌شود در صورتی که فاز دوم هدفمندی‌ یارانه‌ها اجرایی نشود، تغییراتی برای آن در سال جاری نخواهیم داشت. اما در صورت اجرایی نشدن هدفمندی‌ یارانه‌ها، برای سال 92 احتمالا شاهد تغییراتی در قیمت آب و برق خواهیم بود که هنوز دراین رابطه تصمیمی گرفته نشده است. وی افزود: پیش بینی می‌شود در صورت اجرایی نشدن هدفمندی‌ یارانه‌ها در سال 92 حداقل تا 15 درصد قیمت آب و برق افزایش پیدا کند که این میزان برای آب کمتر و برای برق تا حدودی بیشتر است. این مقام مسئول با بیان این‌که در صورت اجرایی شدن هدفمندی‌ یارانه‌ها تغییر قیمت‌های آب و برق براساس سیاست‌های اتخاذ شده در ستاد هدفمندی‌ یارانه‌ها صورت می‌گیرد، تصریح کرد: این‌که قیمت‌های آب و برق در هدفمندی‌ یارانه‌ها در سال آینده چند درصد دچار تغییر و تحول شود براساس مبلغ پرداختی به مردم و یا افزایش درصد رشد قیمت‌ها بوده و بنابراین در صورت اجرایی شدن هدفمندی‌ یارانه‌ها تمامی تغییرات متناسب با آن انجام می‌شود. قائم مقام وزیر نیرو در خصوص استفاده از فاینانس چین در اجرای پروژه‌های وزارت نیرو عنوان کرد:‌ در پروژه‌های زیادی مانند ساخت سد و نیروگاه درصدد استفاده از فاینانس چین هستیم که البته اقدامات آن از یک سال گذشته برای بسیاری از این پروژه‌ها آغاز شده اما هنوز به صورت نهایی در نیامده است.

۱۳۹۱ آبان ۹, سه‌شنبه

مرگ ۴ کارگر در ریزش معدن در گلپایگان




ریزش زمین در معدن اهرا سپاهان در منطقه لایبید از توابع گلپایگان ظهر امروز جان چهار کارگر را گرفت. معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان اصفهان گفت:کارگران در این معدن با دستگاهی به نام apostrophe پیکور apostrophe کار می کردند که ناگهان زیر پایشان خالی شد. وی گفت: در این حادثه پنج نفر صدمه دیدند که سه نفر آنها به علت شدت جراحات در دم فوت کردند.وی با بیان اینکه یک نفر دیگر بعد از اعزام به بیمارستان امام حسین گلپایگان فوت کرد، افزود: کارهای احیای یک مصدوم دیگر انجام شد ولی وضع او نیز وخیم است. خانبازی گفت: برای کمک رسانی به مصدومان در این حادثه، چهار امدادگر از پایگاههای قروقچی و موته با یک دستگاه آمبولانس و خودروی نجات در صحنه حاضر شدند.

خروج ۳۰۰ کارخانه لبنی از گردونه تولید



مدیرعامل شرکت شیر پاستوریزه پگاه آذربایجان شرقی از خروج 300 برند لبنی کشور طی دو سال گذشته از گردونه تولید خبر داد.

محمد براتی گودرزی با بيان اينكه در دو سال گذشته  از 833 کارخانه لبنی فعال، تعداد آنها به 500 کارخانه كاهش يافته است،تصريح كرد:متاسفانه در استان آذربایجان شرقی نیزبا تعطيلي 28 واحد توليدي لبني ،اين تعداد از  68 به حدود 40 واحد كاهش يافته است.وی در تشريح دلايل کاهش تعداد کارخانه‌های تولیدکننده لبنی،افزود: بعد از حذف یارانه‌ها و افزایش قیمت شیرخام و نیز افزایش هزینه‌های کارخانه‌های لبنی تولید برای این کارخانه‌ها سودآوری نداشت ودر حال حاضر کارخانه‌های لبنی کشور با حداقل سود حدود یک الی دو درصد فعالیت می‌کنند و در حاشیه زیاندهی هستند.مدیرعامل شرکت شیر پاستوریزه پگاه آذربایجان شرقی همچنین با بیان اینکه میزان تولید شیرخام و جذب از سوی کارخانه‌ها نیز کاهش یافته است، گفت: در شرکت پگاه آذربایجان شرقی قبلاً روزانه 300 تن شیرخام جذب می‌شد که در حال حاضر به 220 تن در روز کاهش یافته است.وی همچنین گفت: به رغم اینگونه مشکلات شرکت پاستوریزه پگاه آذربایجان شرقی ماهانه محصولات لبنی به ارزش 800 میلیون تومان به کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان و آذربایجان صادر می‌کند.مدیرعامل شرکت شیر پاستوریزه پگاه آذربایجان شرقی افزود: طبق برنامه قرار است محصول صادراتی این شرکت 10 درصد کل فروش باشد.گودرزی گفت: محصولات صادراتی عمدتاً ماست، دوغ، پنیر، شیرهای استریل، شیرخشک و آب پنیر است.وی در خصوص چالش‌های موجود تولید شیر در استان گفت: تولید شیرخام در این استان عموماً سنتی و تنها 15 تا 20 درصد آن صنعتی است.مدیرعامل شرکت شیر پاستوریزه پگاه آذربایجان شرقی افزود: تولید به این روش مشکلات زیادی را در خصوص برنامه‌ریزی و عرضه یکنواخت در طول سال ایجاد می‌کند.گودرزی گفت: در دامداری‌های سنتی فصل زایش دام‌ها تولید شیر کاهش و قیمت آن در بازار نوسان پیدا می‌کند.وی همچنین ادامه داد:‌ حذف یارانه و عدم حمایت دولت از بخش تولید نیز توجیه اقتصادی صنایع لبنی را بسیار پایین آورده است.مدیرعامل شرکت شیر پاستوریزه پگاه آذربایجان شرقی گفت:‌ پرداخت نقدی برای دامداران نیز به کاهش بیشتر نقدینگی صنایع لبنی دامن زده و از سوی دیگر هزینه‌های کارخانه‌ها بیشتر شده است.وی با بیان اینکه نقدینگی لازم برای شرکت پگاه آذربایجان شرقی نسبت به سال گذشته بیش از دو برابر شده است، گفت: در شش ماه اول سال سود این شرکت تنها 2.5 درصد بوده است.گودرزی همچنین گفت: کاهش تولید شیر خام نیز از یکسو و افزایش هزینه‌ کارخانه‌های لبنی از سوی دیگر قیمت تمام شده تولید را به شدت بالا آورده است.مدیرعامل شرکت شیر پاستوریزه پگاه آذربایجان شرقی گفت:‌ سییستم بانکی نیز سخت‌گیری‌های زیادی را در پرداخت تسهیلات دارد و به رغم اینکه مصوبات زیادی برای پرداخت تسهیلات به صنایع لبنی وجود دارد اما همچنان عملی نمی‌شود.وی ادامه داد: در صورت پرداخت تسهیلات نیز با کارمزد 17 الی 22 درصد اعمال می‌شود که هیچ صرفه‌ اقتصادی ندارد.گودرزی همچنین از کاهش سرانه مصرف شیر در کشور خبر داد و گفت: در حالی که سرانه مصرف در کشور کمتر از 90 کیلوگرم است اما در کشورهای پیشرفته این میزان حتی به 500 کیلوگرم هم می‌رسند.مدیرعامل شرکت شیر پاستوریزه پگاه آذربایجان شرقی از عدم اختصاص یارانه انرژی به بخش صنعت خبر داد و گفت: این مسئله افزایش هزینه‌ها و قیمت تمام شده تولید را سبب شده است.وی گفت: جوایز صادراتی نیز داده نمی‌شود، به رغم اینکه بازار مناسب در منطقه برای صادرات محصولات لبنی وجود دارد اما حمایتی از سوی دولت انجام نمی‌شود.

صدهزار مبتلای ناشناخته به ویروس HIV در ایران



به گزارش اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت تا دی ماه سال قبل ۲۳ هزار نفر مبتلا به HIV در ایران شناسایی شد‌ه‌اند. رئیس مرکز تحقیقات ایدز وزارت بهداشت اما می‌گوید ۱۰۰ هزار مبتلای ناشناخته به HIV نیز در ایران وجود دارد.
بنا بر آخرین آمار اداره کنترل ایدز مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، تا تاریخ اول دی ماه ۱۳۹۰، مجموعا ۲۳۹۰۲ نفر مبتلا به ایدز و ویروس HIV در ایران شناسایی شده‌اند. از این میان ۹۱ درصد را مردان و ۹ درصد را زنان تشکیل می‌دهند.
بنا بر این گزارش همچنین تا کنون ۳۳۰۵ نفر مبتلا به ایدز در ایران شناسایی شد‌ه‌ و ۴۵۶۲ نفر مبتلا به ایدز نیز فوت کرده‌اند.
این گزارش می‌افزاید ۵ / ۴۶ درصد از مبتلایان به ویروس HIV در ایران در زمان ابتلا در گروه سنی ۲۵ تا ۳۴ سال قرار داشته‌اند.
علت ابتلا به ویروس HIV در بین موارد ثبت شده از سال ۱۳۶۵ به ترتیب تزریق با وسائل مشترک بین مصرف ‌کنندگان مواد مخدر (۷ / ۶۹ درصد)، رابطه جنسی (۳ / ۱۰ درصد)، دریافت خون و فرآورده‌های خونی آلوده (۱ درصد) و انتقال از مادر به کودک (۹ / ۰ درصد) بوده است. راه انتقال ویروس HIV در ۱ / ۱۸ درصد از این گروه نیز نامشخص مانده است.
آماری قدیمی
آخرین آمار اداره کنترل ایدز مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره مبتلایان به ایدز و HIV تا دی ماه سال گذشته در ۹ دی‌ماه ۱۳۹۱ منتشر شده است. پیش از این، عباس صداقت، رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت، تعداد دقیق مبتلایان به ایدز شناسایی شده تا تاریخ اول تیرماه ۱۳۹۰ را ۲۳ هزار و ۱۲۵ نفر عنوان کرده بود.
مینو محرز رئیس مرکز تحقیقات ایدز وزارت بهداشت سه‌شنبه ۹ خرداد ۱۳۹۱ به خبرگزاری فارس گفته است، وزارت بهداشت باید آمار مبتلایان به ایدز را تا آخر زمستان اعلام می‌کرد و به زودی باید منتظر اعلام آمار تعداد موارد شناسایی شده این بیماری تا آخر بهار ۱۳۹۱ باشیم.
رئیس مرکز تحقیقات ایدز وزارت بهداشت همچنین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت درباره افراد مبتلا به ایذر و HIV را با توجه به نبود سیستم شناسایی فعال این بیماری به خصوص در بین روسپی‌ها آمار واقعی ندانسته است.
به گفته مینو محرز، به جز ۲۳ هزار بیمار شناخته شده مبتلا به ایدز و HIV مثبت، حدود ۱۰۰ هزار مبتلای ناشناخته نیز در ایران وجود دارد. او گفته است: «بین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار فرد مبتلا به این ویروس و ناقل آن بدون این‌که حتی خودش بداند، به این عفونت مبتلا هستند.»
الگوی ابتلای به ایدز در برخی از کشورها، از جمله ایران در سال‌های اخیر تغییر کرده است. پیش از این تزریق مواد مخدر با سرنگ‌های آلوده اصلی‌ترین راه انتقال ویروس ایدز در ایران شناخته می‌شد اما تازه‌ترین گزارش‌های وزارت بهداشت حکایت از آن دارد که در حال حاضر تماس جنسی علت ۹۰ درصد از موارد جدید ابتلا به ایدز بوده است.
عامل بیماری ایدز ویروسی به نام HIV است. HIV مخفف Human immunodeficiency virus (ویروس نقص ایمنی انسانی) است.
این ویروس به تدریج سیستم دفاعی بدن را مختل کرده و فرد را نسبت به ابتلا به بیماری‌های گوناگون آسیب‌پذیر می‌سازد. آلودگی به ویروس HIV، در صورت کنترل نشدن تکثیر این ویروس موجب ابتلای فرد به بیماری ایدز می‌شود‌. استفاده از کاندوم در روابط جنسی یکی از راه‌های پیشگیری از انتقال ویروس HIV بین افراد است.

خودداری بیمه های تکمیلی از انعقاد قرارداد



مشکلات اقتصادی و بالارفتن هزینه ها ببیمه های تکمیلی را هم از تمدید قرارداهای خود با بیمارستانها منصرف کرده است موضوعی که نتیجه ای جز سرگردانی بیماران به همراه نداشته است. به گونه ای که برای انجام هر عمل مسوولان برخی از بیمارستانها مراجعین را به مراجعه حضوری به دفاتر بیمه ها و دریافت مهر و امضاء قطعی وامی دارند تا از تعهدشرکت های بیمه مطمئن شوند. کاری که تا پیش از این تنها از طریق فاکس صورت می گرفت.
این موضوع در نشست مشترک اخیر رؤسا و نمایندگان بیمارستانهای خصوصی با نمایندگان سازمانهای بیمه‌ای مطرح شد که برخی از قراردادهای بیمه‌های تکمیلی با بیمارستانهای خصوصی در سال ۹۱ تمدید نشده و نگرانی از بی‌اعتمادی جامعه پزشکی از بیمه‌ها افزایش یافته است.
خبرگزاری مهر به نقل از سیدشهاب‌الدین صدر رئیس کل سازمان نظام پزشکی نوشت: با گفتگوهای انجام شده در آن جلسه انتظار داشتیم که تفاهم لازم برای تمدید قرارداد بیمه‌های تکمیلی با بیمارستانهای خصوصی صورت گرفته باشد و مشکلات بیماران در این خصوص حل شود که متأسفانه تاکنون این اقدام انجام نشده است.
وی افزود: یکی از مسایل طرح شده از سوی سازمان نظام پزشکی در جلسه اخیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس موضوع عدم تمدید قراردادهای بیمه‌های تکمیلی با بیمارستانهای خصوصی و سرگردانی بیماران است.
رؤسای بیمارستان‌های خصوصی تهران اعلام کردند. در صورتی که بیمه‌های تکمیلی نسبت به تمدید قراردادی منصفانه با بیمارستان‌های خصوصی نکنند، با تأکید بر ارائه خدمات به همه بیماران، از ارائه خدمات مطابق شرایط و ضوابط بیمه‌های تکمیلی معذور خواهند بود.
 به گفته علی رضا زالی قائم مقام سازمان نظام پزشکی در این زمینه حتی کارگروه ویژه‌ای نیز با حضور نمایندگان این سازمان، بیمارستانهای خصوصی و شرکتهای بیمه دولتی و خصوصی برای مذاکره و حل مسایل طرفین تشکیل شده است اما هنوز توافق و راهکار مشخصی از آن بیرون نیامده است.
مرضیه دستجردی وزیربهداشت، وزیر بهداشت تامین منابع در حوزه سلامت را یکی از مهمترین چالش‌های پیش روی این حوزه خوانده و گفته بود: در حال حاضر ۵۴٫۹ درصد از هزینه های درمانی از جیب مردم پرداخت می‌شود و بیمه های سلامت ۱۸٫۶، دولت حدود ۲۰ درصد و بیمه‌های خصوصی ۷٫۳ درصد هزینه‌های درمانی را پرداخت می‌کنند که با اصلاح تامین منابع تلاش می‌کنیم جلوی این عدم عدالت در سلامت را بگیریم.
وی با اعلام اینکه ۱۶٫۸۳ درصد از مردم تحت پوشش هیچ بیمه ای نیستند، افزود: ۵٫۴ درصد از مردم از دو دفترچه بیمه درمانی و یا بیشتر برخوردارند.او با اشاره به سهم بالای مردم از پرداخت هزینه های درمان گفته بود: چیزی در حدود ۷٫۵ درصد از جمعیت کشور با هزینه‌های درمانی به زیر خط فقر می‌روند.

دریافت تسویه حساب محضری از كارگران نیرو محركه پیش از اتمام قرارداد



در کارخانه ماشین سازی نیرو محرکه طی یک اقدام غیر قانونی پیش از پایان قرارداد از تعدادی از كارگران برگه تسویه حساب محضری گرفته می‌شود.
دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین با ارائه تعدادی از این اسناد محضری  گفته است: کارفرمای این کارخانه قبل از پایان قرارداد و حتی در هنگام استخدام، تعدادی از کارگران خود را به یکی از دفا‌تر ثبت برده و از آنان تعهدات محضری مبنی بر اینکه در هنگام پایان قرار داد آنان هیچ حقوقی از این کارخانه طلب ندارند گرفته است.

طبق این تعهدنامه محضری ، کلیه حقوق قانونی متعلقه و مزایای رفاهی این کارگران از قبیل کمک هزینه و حق مسکن، حق خوار و بار، حق عائله‌مندی، سهم پاداش، اضافه کاری، مطالبات مربوط به مرخصی‌های ذخیره شده و مرخصی‌های استفاده نشده، مزایای پایان کار، حق سنوات مدت مذکور و عیدی‌های هر ساله، حق بیمه تامین اجتماعی سهم کارگر و کارفرما و کلیه مطالبات نقدی و غیر نقدی از آغاز خدمت تا زمان تنظیم سند بطور کامل به کارگر پرداخت شده و کارگر حق هیچگونه شکایت و ادعا درباره حقوق و مزایای خود را در قبال کارفرما ندارد.
این فعال كارگری در قزوین خواستار افزایش نظارت بازرسان کار بر کارگاها شد و اضافه کرد: دریافت تعهد محضری از کارگران قبل از تسویه حساب غیر قانونی است و این اقدام اجحاف در حق کارگران است.
كریمی تاکید کرد: مراجع و دفا‌تر اسناد رسمی که تن به اقدام این کارفرمایان می‌دهند نیز خلاف قانون عمل می‌كنند و باید توسط مراجع مربوطه این تخلف پی‌گیری شود.
دبیر خانه کارگر قزوین در پایان گفت: اگر کارگری بنا به خواسته کارفرمای خود تعهد محضری بدهد بعد از این تعهد طبق قانون و مدرکی که به کارفرما ارئه داده است امکان اینکه بتواند حقوق قانونی خود را مطالبه كند از بین می‌رود.

افزایش ۲۰۰ تا ۳۰۰ درصدی مواد و تجهیزات دندانپزشکی



مشکل تجهیزات درحوزه های مختلف پزشکی به چشم می خورد.عضو انجمن دندانپزشکی ایران نیز از افزایش ۲۰۰ تا ۳۰۰ درصدی مواد و تجهیزات دندانپزشکی خبر داده و گفته است: متاسفانه شرکتهای وارد کننده داخلی پولشان را به دلار می خواهند در حالی که درآمد دندانپزشکان به ریال است.
دکتر امیر عزمی به  مهر گفت: در حالی قیمت مواد دندانی و تجهیزات دندانپزشکی طی ماههای اخیر ۲ تا ۳ برابر شده است که تعرفه های دندانپزشکی در ابتدای سال بین ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش یافته است.
عزمی دولت را متولی واردات مواد دندانی و تجهیزات دندانپزشکی خوانده و اشاره کرده: واردات این مواد و تجهیزات در اولویت دوم تا ششم قرار دارد. از همین رو برای گرفتن ارز مرجع با مشکلاتی مواجه هستیم. همچنین برای انتقال ارز می بایست بانکهای ایران با شرکتهایی که نیازهای ما را تامین می کنند، امکان ارتباط داشته باشند. اما متاسفانه بانکهای ایران بیشتر با بانکهای کشورهای کره، چین و روسیه همکاری دارند در حالی که اکثر واردات ما از اروپا و آمریکاست.
وی ادامه داد: این وضعیت باعث شده تا شرکتهای وارد کننده مواد و تجهیزات دندانپزشکی از طریق صرافی ها وارد عمل شوند و همین مسئله موجب افزایش هزینه ها می شود. به گفته او مردم به خاطر مشکلات اقتصادی، خدمات دندانپزشکی را از سبد خرید سلامت خانوار حذف کرده اند و ادامه این روند آینده درمانهای دندانی را به خطر می اندازد.

تجمع دو هزار کارگر کشت و صنعت کارون شوشتر



کارگران فصلی «نی‌بر» کشت و صنعت شوشتر در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای چندمین بار متناوب طی یک سال اخیر ضمن یک اعتراض صنفی دست از کار کشده و تجمع کردند.
نماینده این کارگران به ایلنا گفت: دو هزار کارگر «نی بُر» کشت و صنعت کارون شوشتر در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، از صبح روز یکشنبه دست از کار کشیده و در مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کرده‌اند.
این کارگر  افزود: کارگران فصلی که به کار تخصصی بریدن نی اشتغال دارند خواستار اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و همچنین افزایش دستمزد ماهانه خود هستند.
رفع مشکلات سنوات و باقی ماندن معضل طبقه‌بندی مشاغل
 دبیر اجرایی خانه کارگر اهواز ضمن تایید اعتراض صنفی و تجمع کارگران نی بر کارون شوشتر، اظهار کرد: کارگران نی بر کشت و صنعت کارون شوشتر برای چندمین بار است که نسبت به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و محاسبات سنواتی خود تجمع و اعتراض می‌کنند.
آقایار حسینی ادامه داد: مشکلات سنواتی این کارگران هم اکنون رفع شده است ولی همچنان قانون طبقه‌بندی مشاغل در خصوص این کارگران اجرا نمی‌شود.
به گفته این فعال کارگری بسیاری از این کارگران به سن بازنشستگی رسیده‌اند اما به دلیل تعویق در پرداخت حق بیمه توسط کارفرما امکان بازنشسته شدن و استفاده از مزایای تامین اجتماعی را ندارند.
دبیر خانه کارگر اهواز اضافه کرد: مشکلات صنفی کارگران با واحد‌های تولیدی استان همچنان به قوت خود باقی است و در بخشهای مختلف تولیدی کماکان کارگران با تاخیر حقوق و دستمزد مواجه‌اند.
 تماس خبرنگار ایلنا برای پی گیری مشکلات کارگران با مسئولان این کارخانه بی‌نتیجه ماند.علاوه بر آن رئیس اداره تعاون، کارو رفاه اجتماعی شوشتر نیز حاضر به پاسخگویی در این زمینه نشد.

معیار سن بازنشستگی در جامعه طبقاتی چیست؟!









جمع آوری ضایعات در شهر قم

یک نماینده مجلس خواستار اولویت شغلی برای مردان شد



 یک نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: کار یکی از شرایط ازدواج برای آقایان است، به همین دلیل دولت باید شرایط ویژه‌ای برای اشتغال آقایان نسبت به بانوان در نظر بگیرد. البته این مسئله به معنی نادیده گرفتن حقوق بانوان نیست.
موسی غضنفرآبادی اشتغال را یکی از مهم‌ترین شرایط پیش از ازدواج دانست و اظهار داشت: یکی از تلاش‌ها و برنامه‌ریزی‌های مدوام دولت و مجلس، ایجاد شرایط کار و اشتغال‌زایی برای جوانان است که با همکاری دستگاه‌های مختلف تحقق می‌یابد.
این نماینده مجلس تصریح کرد: در سنت اسلامی - ایرانی، مرد نان‌آور و بازوی اقتصادی خانواده است، بنابراین لازم است دولت در برنامه‌ریزی‌های خود به این مسئله توجه کند و تا حد امکان آقایان را در اولویت استخدام قرار دهد.
وی با اشاره به اینکه در بسیاری از سازمان‌ها تعداد زنان کارمند بیش از آقایان است، بیان کرد: در شرایط موجود سیاست اولویت استخدام آقایان موجب سلامت جامعه و آرامش جوانان است، به همین دلیل نباید با عکس‌العمل‌های افراطی و احساسی با این موضوع برخورد شود.

طرح بررسی افزايش سن بازنشستگي



در ادامه اجرای طرحهای نولیبرالی در ایران، سازمان تامین اجتماعی و کارفرمایان، در حال بررسی طرح افزایش سن بازنشستگی هستند. این به اصطلاح بازنگري در قانون تامين اجتماعي و بررسي مواردي مانند افزايش سن بازنشستگان با حضور شركاي اجتماعي متشكل از نمايندگان كارفرمايان، دولت‌، مستمري‌بگيران و كارگران انجام مي‌شود. 
مديركل فني درآمد سازمان تامين اجتماعي اخیرا گفته است : براساس قانون برنامه پنجم توسعه سازمان تامين اجتماعي مكلف به بازنگري در قانون قبلي تامين اجتماعي مصوب سال 54، شده است كه يكي از اين مفاد بازنگري در سن بازنشستگي است.
وي به افزايش سن اميد به زندگي در ايران اشاره كرد و افزود: يكي از تاثيرگذارترين موارد در تعيين سن بازنشستگي سن اميد به زندگي است و آمار سال 91 نيز نشان مي‌دهد كه سن اميد به زندگي 20 سال افزايش يافته است و بر همين‌اساس سن بازنشستگي نيز افزايش پيدا خواهد كرد كه در تمام كشورهاي دنيا اين‌گونه است.
مديركل فني و درآمد سازمان تامين اجتماعي در مورد سن‌بازنشستگي مردان نيز افزود: اكنون مردان با سه نوع سن و سابقه بازنشسته مي‌شوند، به طوري كه در نوع اول با داشتن 35 سال سابقه بدون شرط سني، دوم 50 سال سن و 30 سال سابقه با حقوق كامل و نوع سوم داشتن 60 سال سن و 20 سال سابقه كه براساس ميزان سابقه حقوق دريافت مي‌كنند.
به گفته زدا، زنان نيز با همان سه شرط عنوان شده و در هركدام پنج سال كمتر بازنشسته مي‌شوند. البته در مورد زنان يك استثنا نيز وجود دارد و آن اين است كه زنان با 42 سال سن و 20 سال سابقه در بيمه‌هاي اجباري بازنشسته مي‌شوند.
وي افزود: در مشاغل سخت و زيان‌آور نيز دارا بودن سابقه‌كار 20 سال متوالي و 25 سال متناوب بدون شرط سني براي بازنشستگي زنان و مردان كافي است.
زدا با اشاره به اين كه قراردادهاي قبلي بيمه‌شدگان تغييري نخواهد كرد، تصريح كرد: در صورت تصويب افزايش سن بازنشستگان، قرارداد افراد مخدوش نخواهد شد و نبايد آسيبي ببيند. اين موضوع در مورد قراردادهاي جديد اعمال مي‌شود.
ب

هر سال هواي آلوده 5000 تهراني را مي‌كشد



مديرعامل شركت كنترل كيفيت هواي تهران با اعلام اين‌كه طبق گزارش وزارت بهداشت، تعداد مرگ و ميرهاي ناشي از آلودگي هواي تهران سالانه به 4000 تا 5000 نفر مي‌رسد، گفت: ميزان آزبست در تهران 50 تا يكصد برابر شهرهاي پاك است.
 يوسف رشيدي با بيان اين ‌كه در حوزه نظارت در حوزه آلودگي هوا بسيار ضعيف عمل كرده‌ايم، افزود: تلنباري از قوانين اجرا نشده و قوانيني كه قابليت اجرا ندارند مانند موظف كردن وزارت نيرو به بارور كردن ابرها در شرايط هشدار آلودگي هوا، كار را در اين حوزه مشكل كرده است.
وي با بيان اين كه در حوزه آلودگي هوا روح كارشناسي در قوانين وجود ندارد و نگاهمان در اين حوزه سطحي و ساده‌انگارانه است، تصريح كرد: نخستين گام براي كاهش آلودگي هوا، اتفاق نظر ملي برمبناي اين حقيقت است كه خسارات آلودگي هوا بر سلامت انسان‌ها بايد متوقف شود.رشيدي با ارائه تصويري اجمالي از شهر تهران، اعلام كرد: كلكسيوني از انواع آلاينده‌ها و تلنباري از انبوه قوانين اجرا نشده، داريم و برآورد مي‌شود خسارات آلودگي هوا به كشورمان هر سال بالغ بر هشت ميليارد دلار باشد. اين در حالي است كه در هواي تهران آلاينده‌هايي وجود دارد كه تاكنون اندازه‌گيري نشده به همين علت اگر آلودگي هوا را به جاي اين كه روزانه بسنجيم در بلندمدت مورد سنجش قرار دهيم، آمارها از اين ميزان نيز بيشتر مي‌شود.

۱۳۹۱ آبان ۸, دوشنبه

تازه ترین گزارش مرکز آمار از نرخ بیکاری در ایران


بنا به نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در تابستان 91، نرخ مشارکت اقتصادی جمعیت 10 ساله و بیشتر نشان می‌دهد که 38.2 درصد جمعیت در سن کار از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند.
براساس این گزارش نرخ مشارکت اقتصادی در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی کمتر بوده است و بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور ناشی از افزایش 1.2 درصدی این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل بوده است.اما این شاخص نسبت به بهار 91 تغییری نداشته است.
بنا به اعلام مرکز آمار ایران بررسی نرخ بیکاری جمعیت 10 ساله و بیشتر نشان می‌دهد که 12.4 درصد از جمعیت فعال بیکار بوده‌اند. براساس این نتایج نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است. همچنین بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری کل کشور نشان می دهد که این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال قبل 1.3 درصد افزایش و نسبت به فصل گذشته نیم درصد کاهش داشته است. این نرخ در بین جمعیت شهری 14.5 درصد و در روستاها 7.1 درصد اعلام شده است.
در عین حال بررسی نرخ بیکاری جمعیت 15 ساله و بیشتر نشان می دهد که 12.4درصد از جمعیت فعال بیکار بوده‌اند. در این بین نرخ بیکاری زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به روستایی بیشتر بوده است.
همچنین سهم اشتغال ناقص نشان می دهد که 8.2 درصد جمعیت شاغل دارای اشتغال ناقص بوده‌اند که این شاخص در بین مردان بیشتر از زنان و در نقاط روستایی بیشتر از نقاط شهری بوده است.
بررسی اشتغال در بخش‌های عمده اقتصادی نشان می دهد که بخش خدمات با 46.9درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است و پس از آن بخش‌های صنعت با 32.7 درصد و کشاورزی با 20.3 درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند. همچنین در بین جوانان 15 تا24 ساله 27 درصد از جمعیت فعال بیکار بوده‌اند که این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال گذشته 2.3 درصد افزایش و نسبت به فصل قبل 1.6 درصد کاهش یافته است.
همچنین نرخ بیکاری جوانان 15 تا 29 ساله حاکی از آن است که 24.8 درصد از جمعیت فعال این گروه بیکار بوده‌اند. این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال گذشته 2.3 درصد افزایش و نسبت به فصل قبل یک درصد کاهش پیدا کرده است.
بررسی سهم شاغلان 15 ساله و بیشتر با ساعت کار معمول 49 ساعت و بیشتر نشان می دهد که 41.7درصد ازشاغلان به طور معمول بیش از 49 ساعت در هفته کار می کنند.
درواقع این شاخص که یکی از نماگرهای کار شایسته است نشان می‌دهد در کشور سهم زیادی از شاغلان بیشتر از استاندارد کار می‌کنند.
براساس این گزارش استان فارس با 21.2 درصد بیشترین و استان خراسان جنوبی با 6.3 درصد کمترین نرخ بیکاری را در بین استان‌های کشور به خود اختصاص داده‌اند.

از حقوق زندانيان سياسي و كارگري دفاع كنيم؛ بیانیه کانون مدافعان حقوق کارگر



بر طبق اطلاع از زندان تبريز، محمد جراحي (فعال كارگري كه به 6سال حبس محكوم شده و درزندان تبريز مشغول گذراندن دوران حبس خود است) تحت فشارهاي شديد رواني و جسمي قرار دارد. اين زنداني توسط زندانيان عادي (با تحريك زندان بانان) تهديد شده كه مورد آزار و ضرب و شتم قرار خواهد گرفت. چندي پيش نيز، شاهرخ زماني، ديگر فعال كارگر زنداني كه به 11 سال زندان محكوم شده، به زندان رجايي شهر تبعيد شده است.
به طور مدام گزارش هايي از آزار و تهديد و ضرب و شتم زندانيان منتشر مي شود. شرايط زندان به گونه اي است كه زندانيان سياسي احساس امنيت نمي كنند. زندان بانان با ايجاد فضاي رعب و وحشت در زندان، زندانيان را وادار مي كنند تا به خواسته هايشان به هر ترتيب رضايت دهند. آنان فضاي زندان را به گونه اي مي خواهند كه هيج اعتراض و انتقادي نباشد تا به هر ترتيب زندان را براي تبهكاران و خلاف كاران امن نگه دارند و از اين طريق، با پرورش خلافكاران و باندهاي تبهكار، زندان تبديل به مكاني براي كسب سود شود.
حفظ جان و امنيت زندانيان سياسي، منجمله زندانيان كارگري به عهده ي مسوولين قوه قضائيه است و بايد در قبال عدم امنيت آنان پاسخگو باشند. تفكيك زندانيان سياسي و كارگري از زندانيان عادي بايد در دستور كار قوه ي قضائيه قرار گيرد. اين كمترين خواسته ي زندانيان سياسي است.
ما خواستار آزادي بي قيد و شرط تمام زندانيان سياسي و منجمله كارگران و فعالان كارگري هستيم كه جرمي جز دفاع از كارگران و مردم ندارند.
آبان 1391
كانون مدافعان حقوق كارگر

4 برابر شدن قیمت لاستیك و مشکلات رانندگان



رئیس انجمن صنفی رانندگان مسافربری برون شهری از افزایش قیمت جهشی لاستیک و لوازم یدکی وسائط نفلیه انتقاد کرد. قاسمی گفت: افزایش قیمت لاستیک در حدی است که بعضا میزان آن به ۴ برابر هم می‌رسد.
در حالی که تا یکی دو ماه پیش می‌شد هر حلقه لاستیک را با هزینهٔ ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی تهیه کرد كه هم اكنون قیمت آن به بیش از ۴ میلیون تومان رسیده است.
این فعال کارگری در پایان از بالا بودن مخارج رانندگان مسافربری برون شهری و میزان اندك دستمزد و کرایه این صنف با توجه به شرایط نامناسب اقتصادی کشور انتقاد کرد.

تولید كارخانه آب معدنی داماش، به طور کامل متوقف شد



تولید کارخانه آب معدنی داماش به دلیل كمبود و گرانی مواد اولیه تولید بطری متوقف شد و تمامی كارگران این مجموعه در بلاتكلیفی به سر می‌برند.
نماینده کارگران آب معدنی داماش  گفت: کارخانه آب معدنی داماش، از زیر مجموعه‌های گروه امیرمنصور آریا كه اكنون تحت نظارت قوه قضائیه قرار گرفته است، به سبب کمبود و گرانی مواد اولیه تولید، فعالیت خود را متوقف كرده است و ۱۴۰ کارگر این كارخانه كه اكنون بیکار شده‌اند جهت دریافت بیمه بیکاری به اداره كار معرفی شده‌اند.
این كارگر افزود: کارفرما به كارگران گفته است كه تولید این کارخانه با وجود كمبود و گرانی مواد اولیه توجیه اقتصادی ندارد، از این رو تا رفع نهایی مشکلات کارخانه تولید را موقتا متوقف می‌کنیم.
وی اضافه کرد: طبق پیگیری‌هایی که از سوی کارگران به عمل آمده مدیران این کارخانه که تحت نظارت قوه قضائیه فعال هستند قول داده‌اند به محض رفع مشکلات اقتصادی، كارخانه فعالیتش را از سر گیرد.
او در خاتمه با بیان اینكه كارخانه داماش تنها محل درآمد مردم این منطقه از گیلان است، تاکید کرد: احیاء مجدد کارخانه خواسته کارگران است چرا که آنان با توجه به افزایش مشکلات معیشتی که با تعطیلی این واحد تولید و از دست رفتن شغل‌شان متحمل می‌شوند، چاره‌ای جز انتظار شروع بکار کارخانه ندارند.

قطع انگشتان كارگر جوان در حین كار



كارگر جوانی در هنگام استفاده از اره چوب‌بری انگشت خود را از دست داد.
زحمتکش، فرمانده نجاتگران  آتش نشانی دراین باره گفت: استفاده از اره چوب بری منجر به قطع انگشت وی شده و دیگر انگشتان دست چپ او نیز آسیب شدیدی دیده‌اند. او با بیان اینکه وجود یک انگشتر استیل در این انگشت مانع کار درمان پزشکان شده بود، گفت: نجاتگران در حضور عوامل اورژانس بیمارستان با استفاده از تجهیزات انگشتر بر توانستند انگشتر را خارج و این كارگر را به کادر پزشکی تحویل دهند.

۱۳۹۱ آبان ۷, یکشنبه

اخراج ۱۰۰ کارگر صنایع چوب پونل



رئیس شورای اسلامی کار کارگران کارخانه پونل اعلام کرد: یکصد کارگر صنایع چوب پونل به بهانه انحلال کارخانه از سوی کارفرما تعدیل شده و هم اکنون بیکار هستند.
علی‌رضا زمانی که خود نیز از کارگران تعدیل شده است، گفت: از مجموع ۱۱۵ کارگر کارخانه پونل ۱۰۰ کارگر به تدریج از مهرماه سال جاری به بهانه افزایش مشکلات کارخانه اخراج شده و هم اکنون بیکار هستند.
این فعال کارگری با بیان اینکه هنوز هیچ مرجع قانونی حکم انحلال این واحد تولیدی را صادر نکرده است افزود: ۱۵ کارگر این کارخانه در شرایطی به کار خود ادامه می‌دهند که انحلال این کارخانه از سوی کارفرما بدون رای مراجع قانونی به آنان و اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی اعلام شده است.
زمانی اضافه کرد: ۱۱۵ کارگر شاغل در صنایع چوب پونل ۲ ماه حقوق معوقه ماه‌های شهریور و مهر خود را هنوز دریافت نکرده‌اند و بیمه آنان نیز از اردیبهشت سالجاری پرداخت نشده است.
به گفته این فعال کارگری، سابقه کار کارگران اخراجی این کارخانه از ۷ تا ۲۷ سال بوده که حدود ۲۵ کارگر آن با وجود سوابق بالا به دلیل کوتاهی کارفرما در پرداخت منظم حق بیمه، امکان بازنشستگی ندارند.
زمانی تصریح کرد: کوتاهی در پرداخت بیمه و حقوق قانونی کارگران در شرایطی صورت می‌پذیرد که تولید و فروش کارخانه مناسب بوده و هیچ مشکلی از سوی کارگران دیده نمی‌شود.
این کارگر مدعی شد: کارفرما علاوه بر پرداخت نکردن حق کارگران و اعلام انحلال کارخانه سعی دارد با انتقال سرمایه این کارخانه به مکانی دیگر، و با بکار گیری نیروهای جدید، از تسهیلات دولتی اشتغالزایی استفاده کند.
تکذیب اخراجها توسط کارفرما!
داوود دیهیمی مالک و کارفرمای صنایع چوب پونل  ضمن تایید ۲ ماه حقوق معوقه کارگران اظهار داشت: هم اکنون این کارخانه با ۸۰ کارگر و با حداقل ظرفیت در حال تولید است.
او افزود: کارخانه پونل برای ادامه حیات خود با توجه به اینکه در تهیه مواد اولیه خود دچار مشکلاتی است به کارگزار مدیریت تولید واگذار شده تا آنان با تامین مواد اولیه و ادامه روند تولید اشتغال کارگران موجود را حفظ کنند.
دیهیمی اضافه کرد: درب این کارخانه هم اکنون باز بوده و ادعای انحلال کارخانه کذب است.
 این کارفرما در ادامه با بیان اینکه پونل در سال جاری هیچ اخراجی نداشته‌ است، اظهار داشت: تنها اخراجی‌های این کارخانه ۱۴ کارگر بوده‌اند که این اخراج‌ها هم بخاطر مسائل و مشکلات اخلاقی طبق ظوابط قانونی صورت گرفته است.
کارفرمای کارخانه پانل یاد اور شد: این کارخانه همانند سایر واحدهای تولیدی به سبب مشکلات اقتصادی موجود در تهیه مواد اولیه تولید دچار مشکلاتی است که آن را مجبور به تعطیلی بخشی از کارخانه که مواد اولیه آن کم یاب است کرده است و مابقی خطوط که مواد تولید آنان به راحتی قابل تامین است هم اکنون با حداقل تولید فعال هستند.
ا

افزایش بیکاری کارگران ساختمانی


دبیر خانه کارگر بروجرد از تشدید بیکاری کارگران ساختمانی که با شروع فصل سرما درآمدی ندارند ابراز نگرانی کرد.
محمد گودرزی در این باره گفت: کارگران فصلی بویژه کارگران ساختمانی که با شروع فصل سرما و به سبب کاهش شدید تقاضای کار شغل خود را ازدست می‌دهند در تامین مایحتاج خود در فصل بیکاری دچار مشکل هستند. جمع کثیری از کارگران فصلی در بخش ساختمان را کارگرانی تشکیل می‌دهند که به نحوی اشتغال خود را با سوابق بالا در بخش صنعت از دست داده‌اند و برای تامین معیشت خانوار خود به ناچار به عنوان کارگر ساختمانی مشغول به کار شده‌اند.
او با بیان اینکه بیکاری مضاعف برای این دسته از اقشار جامعه بسیار دشوار است اظهار داشت: برقراری بیمه بیکاری برای کارگران فصلی و همچنین پیش‌بینی راهکارهایی برای آن دسته از کارگرانی که با از دست دادن شغل خود با شروع کار در ساختمان‌ها از درآمد حداقلی برخوردار شده‌اند، ضرورت دارد.

هر 50هزار نفر تهرانی یک توالت عمومی دارند


تهران یکی از کلانشهرهایی است که به‌رغم رشد و توسعه شهری، از نظر دسترسی به امکانات و تجهیزات عمومی شهری هنوز در مراحل اولیه است.
در حالی که دسترسی آسان و سریع شهروندان به امکانات و خدمات شهری یکی از مهم‌ترین وظایف مدیریت شهری در هر شهری و با هر جمعیتی است، امروزه فراهم نبودن زیرساخت‌های لازم نظیر کمبود سرویس‌های بهداشتی در سطح شهر دسترسی شهروندان به امکانات شهری را با مشکل مواجه کرده است.
با وجود اینکه احداث سرویس‌های بهداشتی به تعداد کافی و متناسب با جمعیت شهری یک ضرورت است، اما برای بیش از 10 میلیون نفر جمعیت شهری تهران تا سال گذشته و پیش از آغاز برنامه احداث سرویس‌های بهداشتی جدید تهران، تنها حدود 200 دستگاه سرویس بهداشتی عمومی در سطح پایتخت وجود داشت که بیش‌تر آنها یا بسیار فرسوده، قدیمی و آلوده هستند و یا به دلیل غیرقابل استفاده بودن، تعطیل شده‌اند و به این ترتیب هر 50 هزار نفر تهرانی از یک دستشویی عمومی استفاده کرده‌اند.
از سوی دیگر ساختار تجهیزات شهری موجود نیز با نرخ رشد شتابان جمعیت شهر همخوان نیست. در حالی که امروزه در کشورهای توسعه یافته مکان‌یابی سرویس‌های بهداشتی به تعداد کافی و در مکان‌های مناسب هم‌زمان با تدوین طرح جامع شهر صورت می‌گیرد، اما در طرح جامع شهر تهران مسئله سرویس‌های عمومی همچنان حل نشده باقی ماند. تصویر ذهنی که امروزه در اذهان شهروندان تهرانی از سرویس‌های بهداشتی عمومی شکل گرفته، فضایی کثیف و بدبو، غیرقابل استفاده و محلی برای رفتارهای بزهکارانه است.
بر اساس استانداردهای موجود، برای کلانشهری نظیر تهران با 10 میلیون جمعیت ساکن و غیرساکن، حدود 12هزار چشمه توالت مورد نیاز است که با در نظر گرفتن میانگین 8 چشمه برای هر ساختمان سرویس، باید 1500 دستگاه سرویس بهداشتی عمومی مجهز و کامل احداث شود.
بنابراین ساخت سه‌هزار چشمه سرویس بهداشتی در گام نخست، تنها یک‌چهارم نیاز پایتخت را برطرف می‌کند که البته شرایط حاصل از این اقدام، در مقایسه با وضع فعلی شهر تهران که تنها 200 دستگاه سرویس بهداشتی عمومی دارد، گام بلندی تا رسیدن به نقطه مطلوب است.

کمبود شیرخشک در داروخانه


رئیس انجمن داروسازان ایران، کمبود شیرخشک در داروخانه ها را محسوس دانست و گفت: توزیع برخی از اقلام شیرخشک محدود شده است.
دکتر رهبر مژدهی آذر در این باره گفت: اخیرا بعضی از اقلام شیرخشک در داروخانه ها کمیاب شده است و شرکتهای توزیع کننده، تعداد کمتری از این محصولات را توزیع می کنند.
وی با عنوان این مطلب که داروخانه ها هیچ تعهدی برای پاسخگویی به کمبود شیرخشک ندارند، افزود: توزیع شیرخشک از طریق وزات بهداشت و سازمان غذا و دارو صورت می گیرد.
مژدهی آذر با اشاره به کمیاب شدن برخی اقلام شیرخشکها که تقاضا برای مصرف آنها بیشتر است، گفت: در حال حاضر یک نمونه شیرخشک که برای نوزادان بالای 6 ماه مصرف می شود، در قفسه های داروخانه بنده وجود ندارد.
رئیس انجمن داروسازان ایران با اعلام اینکه برخی اقلام شیرخشکها در داخل تولید می شود، افزود: متاسفانه قیمت برخی از شیرخشکها که ساخت داخل است نیز افزایش یافه و گران شده است. 

انتقال کارگران بنیان دیزل به ۲۰ کیلومتری تبریز


نماینده تبریز در مجلس  از انتقال کارگران کارخانه بنیان دیزل به کارگاه‌های تولیدی در ۲۰ کیلومتری شهر تبریز خبر داد.
محمد اسماعیل سعیدی گفته است: بیش از ۴۰۰ کارگر کارخانه بنیان دیزل در حال حاضر بیکار شده‌اند و طبق قولی که مدیریت این مجموعه به کارگران داده است، قرار بر این شده تا هر کدام از آنان که می‌خواهند به کار ادامه دهند، به کارگاه‌های تولیدی در ۲۰ کیلومتری شهر تبریز منتقل شوند. او در مورد شائبه انتقال کارگران به شهرستان عجب شیر و مراغه اظهار داشت: مدیدیت کارخانه به ما قول داده است که چنین اتفاقی نیافتد. این نماینده مجلس در پایان علت مشکلات کارخانه را وضعیت نامناسب اقتصادی کشور اعلام کرد. گفتنی است که پیش از این برخی فعالان کارگری از ارسال پرونده این کارخانه به کمیته بحران استان خبر داده و نبود تشکل‌های کارگری در این کارخانه را موجب پایمال شدن حق کارگران عنوان کرده بودند.

كاهش ساعات كار كارگران ایساتیس


به دلیل پرداخت نشدن بدهی دولت به کارخانه شیرپاستوریزه ایساتیس، در حال حاضر تولیدات این واحد صنعتی از روزانه ۹۰ تن به روزانه ۲۰ تن کاهش یافته است. ظرفیت تولید اسمی کارخانه شیر پاستوریزه ایستاتیس روزانه ۱۲۰ تن است و در حال حاضر یکصد کارگر در این واحد تولیدی مشغول کار هستند.
در سال ۸۸ این کارخانه با توافق دولت در مدارس تهران شیرخوراکی یارانه‌ای توزیع کرد اما دولت هنوز به تعهدات یارنه‌ای خود در قبال این واحد تولیدی عمل نکرده است. در نتیجه طولانی شدن پرداخت این بدهی از سوی دولت امروز ظرفیت تولید کارخانه به کمتر از یک سوم کاهش یافته است.
مدیران شیرپاستوریزه ایستاتیس مدعی هستند که در نتیجه وضع به وجود آمده با مشکل کمبود نقدینگی مواجه بوده و در شرایط تورمی کنونی قادر به خرید مواد اولیه نبوده و در نتیجه دچار کاهش تولید شده‌اند. با وجود این شرایط هنوز تعدیل نیرویی در کارخانه رخ نداده است اما ساعت کارگران از هشت ساعت به چهار ساعت کاهش یافته است.
کاهش ساعت کار کارگران که درنتیجه کاهش تولید کارخانه به وجود آمده است به معنی کاهش درآمد ماهانه کارگران در شرایط تورمی فعلی است.

قیمت رهن خانه 75 متری + جدول قیمت



خانه های 75 متری مناسب ترین و معقول ترین مسکن برای خانوارهای 3 تا 4 نفره هستند. ساکنان مسکن های 75 متری معمولا جزو قشر متوسط به حساب می آیند. البته منظور ما از ساکنان طبقه متوسط خانه های 75 متری در این گزارش بیشتر اجاره نشینان هستند تا صاحبان مسکن!

 در شرایطی که خرید یک خانه 75 متری به رویا تبدیل شده و قیمت اجاره ماهانه خانه ها به طور چشم گیری افزایش پیدا کرده این سوال پیش می آید که با چه مقدار پول می توان یک خانه 75 متری را رهن کامل کرد؟
مسلما در زمانی که قیمت اجاره بها به رشد خزنده خود ادامه می داد قیمت رهن کامل هم افزایش پیدا کرده است. بالا رفتن قیمت رهن کامل اما دلیل اصلی علاقه مندی صاحبان مسکن به اجاره دادن خانه خود به صورت رهن کامل نیست.

آنطور که برخی مشاوران املاک می گویند اصلی ترین دلیل رشد خانه هایی که برای رهن کامل گذاشته شده اند این است که صاحبان مسکن در نظر دارند که پول دریافتی از مستاجر را در بازارهایی زودبازده نظیر سکه و ارز سرمایه گذاری کنند.
به گفته مشاوران املاک در ماه های گذشته بازارهایی نظیر ارز و سکه به قدری سودده شدند که بسیاری از صاحب خانه ها برای سرمایه گذاری در این بازارهای اغوا شدند.
مسلما یک صاحب ملک زمانی که 20 تا 40 میلیون پول را در بازار ارز یا طلا سرمایه گذاری کند با شرایط اقتصادی و نوسانات روزانه نرخ دلار می تواند در مدت زمان کوتاهی سود چشمگیری به دست اورد. این موضوع در ماه های اخیر به اینجا انجامیده است که صاحبان ملک به رهن کامل خانه های خود روی بیاورند.

یکی از دلایل افزایش قیمت رهن کامل هم دقیقا همین مساله است که صاحبان ملک دوست دارند پول بیشتری در بازار ارز سرمایه گذاری کنند تا بتوانند سوی بیشتری از این بازار به دست آورند. بر همین اساس اکنون در محله های تهران - به جز منطقه های حاشیه ای- نمی توان خانه ای 75 متری پیدا کرد که رهن کامل آن زیر 30 میلیون تومان باشد.
برای مثال در منطقه پیروزی یک واحد مسکونی 75 متری که عمر آن هم نزدیک 5 سال است به قیمت 33 میلیون تومان به رهن کامل گذاشته شده است. آنطور که گفته می شود در این منطقه نمی توان خانه ای پیدا کرد که کف قیمت رهن کامل آن زیر 30 میلیون تومان باشد.
در دیگر مناطق تهران حتی این نرخ تا 60 یا 80 میلیون تومان - آن هم برای خانه ای 75 متری- پیش می رود. برای اطلاع از صحت این موضوع می توانید به جدول زیر مشاهده کنید. این نرخ ها از سایت ایران فایل استخراج شده اند.
منطقهمتراژرهن کامل(میلیون تومان)
نارمک7345
فرجام7042
تهران نو7536
تجریش7060
شهران7235
آیت الله کاشانی7040
سبلان7030
میدان امام حسین7235
تهران پارس7135
سعادت آباد7060

کشته شدن یک کارگر ساختمانی بر اثر سقوط در چاه



سست بودن خاك دهانه چاه ، باعث مرگ یك کارگر جوان شد.
 یک چاه کن ۲۷ ساله در هنگام کارگذاری کول‌های چاه به دلیل سست بودن خاک و کول‌های نصب شده، به عمق چاه ۳۰ متری سقوط کرده و زیر این کول‌ها مدفون شده بود.
عباس میرالی افسر آماده منطقه ۴ عملیات آتش نشانی تهران با تایید این خبر گفت: این حادثه روز گذشته به سامانه ۱۲۵ اطلاع داده شد و آتش نشانان ایستگاه ۷۴ و گروه نجات ۳ ساعت 11:30 دقیقه به محل حادثه در بلوار کوهسار، خیابان حاج شعبانعلی اعزام شدند.
وی افزود: محل حادثه یک ساختمان ۱۳ طبقه در حال ساخت بود که در داخل آن، کارگر جوانی در حال حفر چاه پرعمق بود. میرالی با اشاره به فعالیت آتش نشانان، گفت: آتش نشانان پس از ایجاد یک کارگاه، از داخل چاه مجاور که از عمق چاه به هم متصل بود، عملیات خاک برداری را آغاز کردند و پس از ساعت‌ها تلاش پیکر بی‌جان چاه کن جوان را خارج کردند و به سطح زمین انتقال دادند.
عوامل اورژانس نیز پس از معاینه مرگ این کارگر را تایید کردند.

۱۳۹۱ آبان ۶, شنبه

ضایعات 30 درصدی برداشت سیب

رئیس اتحادیه باغداران کشور با انتقاد از عملکرد دولت در اعمال سیاست‌های نادرست در بخش کشاورزی، گفت: از ابتدای زمان برداشت سیب تاکنون بیش از 30 درصد ضایعات داشته‌ایم درحالی که نباید این اتفاق می‌افتاد.    
مجتبی شادلو در گفتگو با مهر درخصوص درخصوص میزان تولید سیب درختی در سال جاری اظهارداشت: درحال حاضر بیش از 3 میلیون و 500 هزارتن سیب درختی توسط باغداران تولید شده است.
وی اضافه کرد: البته امروزهمه به این میزان افزایش تولید سیب درختی در کشور افتخار می کنند درحالی که این مسئله آینده وخیمی به دنبال خواهد داشت به طوری‌که تولیدکنندگان دچار چالش شدیدی خواهند شد.
عضو مجمع ملی خبرگان بخش کشاورزی دررابطه با قیمت سیب درختی گفت: سال گذشته قیمت هرکیلوگرم سیب درختی درب باغ در حدود 1000 تومان بود درحالیکه امسال هرکیلوگرم از این میوه با وجوداینکه هزینه ها دو برابر شده است درحدود 700 تومان است و بجای اینکه حداقل 30 درصد افزایش قیمت داشته باشیم شاهد کاهش 30 درصدی قیمت این محصول بوده ایم.
به گفته وی، سیب درختی درحال حاضر در مراکز عمده فروشی با قیمت هرکیلوگرم 1200 تومان عرضه می شود. رئیس اتحادیه باغداران کشور تصریح کرد: از ابتدای زمان برداشت سیب تاکنون بیش از 30 درصد ضایعات داشته ایم درحالیکه نباید این اتفاق می افتاد. به گفته شادلو هم اکنون فقط هزینه جمع آوری هرکیلوگرم سیب درختی بیش از 500 تومان است.
وی درادامه درباره صادرات این محصول باغی نیز گفت: باید برای صادرات بیش از یک میلیون سیب درختی شرایط مساعدی فراهم شود. شادلو با بیان اینکه امسال تولید بسیار خوبی در زمینه سیب درختی داشته‌ایم، درعین حال گفت: اما متاسفانه تمهیدات لازم برای صادرات این محصول از سوی دولت اندیشیده نشده است.
وی با اشاره به اینکه واردات بی‌رویه، عدم پایداری قیمت و نگاه مقطعی و سیاسی به تولید از جمله مهمترین مشکلات تولید محصولات باغی در کشور است، گفت: دولت باید با سیاستگذاری‌های مناسب از این بخش حمایت کند نه اینکه با اعمال سیاستهای نادرست در سال تولید ملی حمایت از کار و سرمایه ایرانی به این بخش از تولیدات کشور آسیب وارد کند.